Dwa składniki + dowolne nadzienie i pyszna słodycz dla calej rodziny gotowa.
Polecam każdemu, kto lubi szybkie, proste przepisy.
Ciasto można przygotować dzień wcześniej i na noc dać do lodówki. Następnego dnia, w dosłownie kilka minut+ czas pieczenia, mamy rogaliczki gotowe.

Składniki; opakowanie ok 250g zimnego serka mascarpone, 200g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej (u nas).
Dla urozmaicenia smaku: dodatek proszku budyniowego ( wersja bez cukru) 1-2 opakowania, np budyń malinowy, waniliowy itp.
Dowolne nadzienie: owoce, powidła, kostka czekolady
Przygotowanie: Składniki mieszamy dokładnie ręką lub w maszynie. Na minimum 1-2 godziny wkładamy do lodówki. Można też na całą noc. Ciasto wałkujemy na kształt okręgu, ew podsypujemy mąką, jeśli się klei. Tniemy na trójkąty i nakładamy na szerszy koniec trójkąta nadzienie. Zwijamy do środka na kształt rogalika.
Pieczemy w 180 stopniach, opcja góra-dół przez ok 20-25 minut.
