Jedz z głową

Małgorzata Talaga-Duma Psychodietetyk

  • O mnie
  • Aktualności
  • Przepisy
    • Bezglutenowe
    • Dla dzieci
    • Bezmleczne
  • Psychodietetyka
  • Dla pacjentów
    • Konsultacje indywidualne
    • Warsztaty i szkolenia
    • Dla firm i instytucji
  • Współpraca
  • Kontakt
Bezglutenowe, Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Przepisy  /  1 listopada 2019

Babeczki dyniowe- pierwsza babeczka dla małego dziecka

by Gosia
Babeczki dyniowe- pierwsza babeczka dla małego dziecka

Prosty skład, wartościowe dodatki, ekspresowe wykonanie – czyli to co lubimy najbardziej 🙂

Dobrze wiemy, że dzieci uwielbiają słodycze. Warto więc na bazie tego co znane i lubiane wprowadzić nowe składniki i stworzyć zdrowszą wersję dziecięcych smakołyków

Tym razem zapraszam na

BABECZKI DYNIOWE, SŁODZONE BANANAMI, NA MĄCE OWSIANEJ lub innej wybranej mące (w wersji bezglutenowej np gryczanej)

Dyniowe babeczki, bez cukru

Składniki mokre; 2 jajka, 11-12 łyżek oleju rzepakowego

Składniki suche 1 szklanka mąki (pełnoziarnista, owsiana, orkiszowa, gryczana), proszek do pieczenia 1 łyżeczka, 2 łyżki kakao

Purre; dyniowe z upieczonej dyni Hokkaido + dojrzały banan, łącznie ok 250g

Przygotowanie:

Mieszamy składniki mokre, w osobnej misce składniki suche. Do miski z mokrymi składnikami dodajemy puree z dyni i banana. Mieszamy, dodajemy składniki suche. Dokładnie mieszamy (najlepiej mikserem), przekładamy do foremek. Pieczemy ok 20-25 minut w 190 stopniach

Nawigacja wpisu

Pełnoziarniste muffinki pizzowe
Kokosowa babeczka na zimno z czekoladą

Related posts

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)
Bez jajek, Dla dzieci, Kolacja, Przepisy, Śniadania  /  15 kwietnia 2020
by Gosia

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka
Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Śniadania  /  10 maja 2019
by Gosia

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak
Bezglutenowe, Dla dzieci, dla niemowląt, Kolacja, Podwieczorek, Przepisy, Śniadania  /  1 czerwca 2020
by Gosia

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Małgorzata Talaga-Duma - Psychodietetyk Wrocław

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów na kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia. Kształtuję prawidłowe nawyki żywieniowe, prowadząc m.in. warsztaty edukacyjno-kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłobkach, dla dzieci, rodziców, personelu placówek.
Współpracuję z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, gdzie udzielam indywidualnych konsultacji i prowadzę szkolenia dla osób dorosłych.
Prowadzę warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Prowadzę również cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 2-4 latka i 5-7 lat.

Kategorie

  • Aktualności
  • Bez jajek
  • Bezglutenowe
  • Bezmleczne
  • Dla dzieci
  • dla niemowląt
  • DO POBRANIA
  • Edukacja
  • Kolacja
  • Obiady
  • OPINIE, KOMENTARZE
  • Podwieczorek
  • Przepisy
  • Śniadania
  • TERAPIA KARMIENIA
  • WARSZTATY, SZKOLENIA, WEBINARY
  • Wege

Ostatnie wpisy

  • Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
  • NA CZYM POLEGA WYBIÓRCZOŚĆ POKARMOWA…Jakie trudności z jedzeniem są dla rodziców największym wyzwaniem?
  • Kiedy zaczyna się jedzenie?
  • OPINIE RODZICÓW
  • BIAŁA BUŁKA I SPÓŁKA, czyli jak pomóc dziecku w poznawaniu nowych smaków. Webinar dla rodziców + nagranie

Polub mój profil na Facebooku

Facebook Pagelike Widget
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Jedzzglowa.pl 2019