Prosty skład, wartościowe dodatki, ekspresowe wykonanie – czyli to co lubimy najbardziej 🙂
Dobrze wiemy, że dzieci uwielbiają słodycze. Warto więc na bazie tego co znane i lubiane wprowadzić nowe składniki i stworzyć zdrowszą wersję dziecięcych smakołyków
Tym razem zapraszam na
BABECZKI DYNIOWE, SŁODZONE BANANAMI, NA MĄCE OWSIANEJ lub innej wybranej mące (w wersji bezglutenowej np gryczanej)

Składniki mokre; 2 jajka, 11-12 łyżek oleju rzepakowego
Składniki suche 1 szklanka mąki (pełnoziarnista, owsiana, orkiszowa, gryczana), proszek do pieczenia 1 łyżeczka, 2 łyżki kakao
Purre; dyniowe z upieczonej dyni Hokkaido + dojrzały banan, łącznie ok 250g

Przygotowanie:
Mieszamy składniki mokre, w osobnej misce składniki suche. Do miski z mokrymi składnikami dodajemy puree z dyni i banana. Mieszamy, dodajemy składniki suche. Dokładnie mieszamy (najlepiej mikserem), przekładamy do foremek. Pieczemy ok 20-25 minut w 190 stopniach