Jedz z głową

Małgorzata Talaga-Duma Psychodietetyk

  • O mnie
  • Aktualności
  • Przepisy
    • Bezglutenowe
    • Dla dzieci
    • Bezmleczne
  • Psychodietetyka
  • Dla pacjentów
    • Konsultacje indywidualne
    • Warsztaty i szkolenia
    • Dla firm i instytucji
  • Współpraca
  • Kontakt
Bezglutenowe, Dla dzieci, Kolacja, Obiady, Przepisy  /  23 lipca 2022

Zapiekanka cukiniowa z serem mozarella/feta

by Gosia
Zapiekanka cukiniowa z serem mozarella/feta


  • jedzzglowa.pl

Zapiekanka z cukinii i mozzarelli – to idealna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Szczególnie dla małych dzieci, również niemowląt dzięki temu, że jest w wersji pieczonej w piekarniku, a nie w formie smażonych placuszków.

Wedle uznania można ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, najlepiej z dodatkiem jogurtu naturalnego lub sosu tzatziki lub bez niczego – zawsze smakują idealnie! To również dobry pomysł na przekąskę do szkoły lub pracy bądź piknik.

Składniki: 1 średnia cukinia, 1 marchewka, 1 kulka sera mozarella lub feta , 2 jajka, 100 g płatków owsianych/jaglanych, przyprawy m.in papryka słodka, papryka, ostra, sól. Można również dodać koperek lub natkę pietruszki, płatki drożdżowe.

Wykonanie: Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Odciskam z wody. Dodaję startą marchewkę, pokrojoną cebulkę, koperek, jajka, płatki, starty ser mozarella, przyprawy. Dokładnie mieszam. W wersji dla niemowląt nie dodajemy ser. Masę przekładam do formy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika góra-dół 180 stopni, na około 30 minut.

Nawigacja wpisu

Pełnoziarniste drożdżowe pączki, bułeczki pysznie nadziane
Najlepsze domowe jagodzianki orkiszowe- przepis na udany wypiek :)

Related posts

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)
Bez jajek, Dla dzieci, Kolacja, Przepisy, Śniadania  /  15 kwietnia 2020
by Gosia

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka
Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Śniadania  /  10 maja 2019
by Gosia

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak
Bezglutenowe, Dla dzieci, dla niemowląt, Kolacja, Podwieczorek, Przepisy, Śniadania  /  1 czerwca 2020
by Gosia

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Małgorzata Talaga-Duma - Psychodietetyk Wrocław

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów na kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia. Kształtuję prawidłowe nawyki żywieniowe, prowadząc m.in. warsztaty edukacyjno-kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłobkach, dla dzieci, rodziców, personelu placówek.
Współpracuję z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, gdzie udzielam indywidualnych konsultacji i prowadzę szkolenia dla osób dorosłych.
Prowadzę warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Prowadzę również cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 2-4 latka i 5-7 lat.

Kategorie

  • Aktualności
  • Bez jajek
  • Bezglutenowe
  • Bezmleczne
  • Dla dzieci
  • dla niemowląt
  • DO POBRANIA
  • Edukacja
  • Kolacja
  • Obiady
  • OPINIE, KOMENTARZE
  • Podwieczorek
  • Przepisy
  • Śniadania
  • TERAPIA KARMIENIA
  • WARSZTATY, SZKOLENIA, WEBINARY
  • Wege

Ostatnie wpisy

  • Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
  • NA CZYM POLEGA WYBIÓRCZOŚĆ POKARMOWA…Jakie trudności z jedzeniem są dla rodziców największym wyzwaniem?
  • Kiedy zaczyna się jedzenie?
  • OPINIE RODZICÓW
  • BIAŁA BUŁKA I SPÓŁKA, czyli jak pomóc dziecku w poznawaniu nowych smaków. Webinar dla rodziców + nagranie

Polub mój profil na Facebooku

Facebook Pagelike Widget
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Jedzzglowa.pl 2019