Szykujecie się na grilla ? A może wybieracie się na piknik ? Nie zapomnijcie o sałatce !
Szybka w przygotowaniu, idealna do zapakowania do lunchboxu lub jako propozycja przepisu na kolacje czy śniadanie. W przypadku porcji obiadowej wystarczy dodać makaron np z soczewicy lub zielonego groszku i posiłek jest gotowy.
Składniki; rukola, sałata lodowa lub inna mieszanka sałat, burak (pieczony najlepszy ! lub w wersji „na szybko” można wykorzystać pakowane próżniowo buraki- do zakupienia w sklepach spożywczych), ser Feta, prażone pestki słonecznika, dyni lub orzechy

DIP; miodowo musztardowy; 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki musztardy, łyżka syropu z agawy lub miodu, ew pieprz do smaku
DIP; klasyczny; 1 łyżka octu winnego, 3 łyżki oliwy z oliwek albo oleju, sól, pieprz