
Połączenie idealne; zbożowe ciasteczka z dodatkiem domowego serka to bardzo smaczna i zdrowa propozycja nie tylko na podwieczorek! Z uwagi na wartościowy skład, który możemy też samodzielnie dowolnie modyfikować, ciasteczka zbożowe są źródłem żelaza, magnezu, błonnika oraz zdrowych tłuszczy (dodatki; pestki dyni, słonecznika lub orzechy). Do tego dodatek serka, jogurtu i miodu….samo zdrowie !
Taki domowy serek to również dobra propozycja dla wszystkich miłośników sklepowych owocowych serków homogenizowanych. Tak naprawdę wystarczy kawałek twarogu, jogurt naturalny, miód do smaku i parę minut, aby zmiksować nasz twarożek. Możemy również dodać owoce i zdrowy zamiennik gotowy.
Twarożek, który wykorzystałam do ciasteczek sprawdził się również do naleśników.
Przepis na ciasteczka znajduje się tutaj. W wersji bezglutenowej dodajemy płatki jaglane, gryczane, amarantus lub płatki owsiane bezglutenowe.
