W ramach zajęć kulinarno – edukacyjnych nie tylko rozmawiamy razem z dziećmi, rodzicami o wpływie diety na nasze zdrowie, roli reklamy i sposobach na ograniczenie cukru w diecie, ale również zdrowo gotujemy 🙂 Takie zajęcia, łączące wiedzy z praktyką, to świetna motywacja i wielki krok w zmianie nawyków żywieniowych.
Na dobry początek znana i niestety popularna w jadłospisach dziecięcych Nutella.

Zapraszam na zdrowszy odpowiednik Cieciorellę 🙂
Składniki;
pół szklanki czerwonej fasoli lub cieciorki z puszki/ugotowanej, ok 3/4 szklanki namoczonych i zmiksowanych daktyli, orzechy lub masło orzechowe 100% 1-2 łyżki, gorzkie kakao, woda z daktyli w celu nadania odpowiedniej konsystencji
Mieszamy i gotowe 🙂 Ilość masła orzechowego i kakao dobieramy wg własnych preferencji smakowych.