Jedz z głową

Małgorzata Talaga-Duma Psychodietetyk

  • O mnie
  • Aktualności
  • Przepisy
    • Bezglutenowe
    • Dla dzieci
    • Bezmleczne
  • Psychodietetyka
  • Dla pacjentów
    • Konsultacje indywidualne
    • Warsztaty i szkolenia
    • Dla firm i instytucji
  • Współpraca
  • Kontakt
Aktualności, Edukacja, Przepisy  /  5 czerwca 2020

Masa solna- rozwój poprzez zabawę

by Gosia
Masa solna- rozwój poprzez zabawę

Rozwój poprzez zabawę
czyli jak rodzice mogą wspierać integrację sensoryczną w zaciszu domowym:)

Masy plastyczne, piasek kinetyczny, masy solne to moje ulubione zadanie domowe dla moich maluch pacjentów 🙂 Możliwość barwienia, dodawania aromatów, ugniatanie, doświadczenie a to wszystko z wykorzystaniem produktów z kuchennej szafki (mąki, sól, olej, przyprawy, barwniki naturalne to np kakao, burak, kurkuma, liofilizowane warzywa, owoce HELPA, aromaty naturalne)

Dzisiaj wykonaliśmy MASĘ SOLNĄ
Szklanka mąki, szklanka soli drobnoziarnistej, pół szklanki wody.

Ulepione figurki można wysuszyć w piekarniku w temperaturze 70 stopni przez ok 3-5 godzin lub na powietrzu ale trwa to dłużej.

Po wysuszeniu dodatkowo figurki można pokolorować farbami.

Przyjemnej zabawy 

Nawigacja wpisu

Sprawdź, czy Twoje dziecko poprawnie siedzi
DESER JOGURTOWY TO NIE TO SAMO CO JOGURT !

Related posts

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)
Bez jajek, Dla dzieci, Kolacja, Przepisy, Śniadania  /  15 kwietnia 2020
by Gosia

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak
Bezglutenowe, Dla dzieci, dla niemowląt, Kolacja, Podwieczorek, Przepisy, Śniadania  /  1 czerwca 2020
by Gosia

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak

Jaglane kluseczki z dynią – szybkie, zdrowe i bardzo smaczne
Bez jajek, Bezglutenowe, Bezmleczne, Dla dzieci, dla niemowląt, Kolacja, Przepisy, Śniadania, Wege  /  16 października 2019
by Gosia

Jaglane kluseczki z dynią – szybkie, zdrowe i bardzo smaczne

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Małgorzata Talaga-Duma - Psychodietetyk Wrocław

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów na kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia. Kształtuję prawidłowe nawyki żywieniowe, prowadząc m.in. warsztaty edukacyjno-kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłobkach, dla dzieci, rodziców, personelu placówek.
Współpracuję z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, gdzie udzielam indywidualnych konsultacji i prowadzę szkolenia dla osób dorosłych.
Prowadzę warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Prowadzę również cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 2-4 latka i 5-7 lat.

Kategorie

  • Aktualności
  • Bez jajek
  • Bezglutenowe
  • Bezmleczne
  • Dla dzieci
  • dla niemowląt
  • DO POBRANIA
  • Edukacja
  • Kolacja
  • Obiady
  • OPINIE, KOMENTARZE
  • Podwieczorek
  • Przepisy
  • Śniadania
  • TERAPIA KARMIENIA
  • WARSZTATY, SZKOLENIA, WEBINARY
  • Wege

Ostatnie wpisy

  • Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
  • NA CZYM POLEGA WYBIÓRCZOŚĆ POKARMOWA…Jakie trudności z jedzeniem są dla rodziców największym wyzwaniem?
  • Kiedy zaczyna się jedzenie?
  • OPINIE RODZICÓW
  • BIAŁA BUŁKA I SPÓŁKA, czyli jak pomóc dziecku w poznawaniu nowych smaków. Webinar dla rodziców + nagranie

Polub mój profil na Facebooku

Facebook Pagelike Widget
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Jedzzglowa.pl 2019