LODY CZEKOLADOWE…naturalne, domowe na mrożonych bananach. Przepyszne i zdrowe!
Baza; mrożone, dojrzałe banany
Dodatki; kakao, starta czekolada, ew. miód, stewia, ksylitol
Należy zmiksować blenderem zamrożone banany* (najlepiej z nasadką o nożach w kształcie litery S ) a następnie dodać do nich ulubione dodatki. Można dolać odrobinę mleka np. kokosowego, aby ułatwić blendowanie.
Na jedną średnią porcję wystarczą 2 – 3 banany.
Zróbcie od razu dwie…:)
*Banany; Najlepsze będą takie, które mają już brązowe lub czarne kropki na mocno żółtej skórce. Będą bardziej słodkie. Dojrzałe banany obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Układamy najlepiej płasko w zamrażalniku. Zostawiamy najlepiej na noc lub na kilka godzin, aż lekko się zamrożą.
