Krówki, karmelowe cukierki to jedno ze słodszych dziecięcych wspomnień 🙂

Tradycyjne krówki są przepyszne ! Niestety patrząc na skład już nie jest tak dobrze. Głównie cukier, śmietana albo mleko, masło lub margaryna…. a niestety smakiem kuszą…..Czy można taką słodycz wykonać w wersji zdrowej i bardziej wartościowej ! przekonałam się, że tak ! Was również zapraszam na degustację 🙂
DOMOWE KRÓWKI ? 🙂 Kto ma ochotę to zapraszam !
W kilku opcjach smakowych, w wersji z sezamem lub kokosem….jeszcze czas na dodatek kakao 🙂
Są bardzo proste w wykonaniu.
Bez cukru, bez mleka, bez glutenu, bez jajek więc idealna słodycz dla osób również na dietach eliminacyjnych.
Krótki skład, szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze konsystencja jak w tradycyjnych krówkach 🙂
Składniki:
100 g daktyli, 80-90 g masła orzechowego 100%, ew dodatek zmiksowanych orzechów, inulina – mniej więcej połowa ilości daktyli.
W wersji czekoladowej dodajemy odrobinę gorzkiego kakao.
Do obtoczenia; sezam, wiórki kokosowe