Bardzo szybkie, zdrowe i słodkie!
Bez pieczenia, praktycznie od razu do zjedzenia !
Bez glutenu, bez mleka, bez jajek !
Składniki:
szklanka mąki kokosowej , 2 łyżki kakao lub karobu, łyżka posiekanych ulubionych orzechów, 1/2 szklanki masła orzechowego 100 %, 1/3-1/2 szklanki miodu/syropu klonowego, 1/4-3/4 szklanki mleka roślinnego bez cukru
Dodatkowo: do obtoczenia trufli, wiórki kokosowe, orzeszki, amarantus ekspandowany

Przygotowanie;
w jednej misce łączę składniki suche. Mąkę kokosową i kakao przesiewam. W drugiej misce mieszam masło orzechowe i miód. Przesypuje składniki suche, zagniatam ręcznie trufle, dodając powoli mleko i mieszamy. Formujemy słodkie kuleczki !
Są pyszne! po włożeniu do lodówki stają się bardziej zbite.

Zdrowe słodkości na pewno umilą Wam niedzielne popołudnie !
