Jedz z głową

Małgorzata Talaga-Duma Psychodietetyk

  • O mnie
  • Aktualności
  • Przepisy
    • Bezglutenowe
    • Dla dzieci
    • Bezmleczne
  • Psychodietetyka
  • Dla pacjentów
    • Konsultacje indywidualne
    • Warsztaty i szkolenia
    • Dla firm i instytucji
  • Współpraca
  • Kontakt
Bezglutenowe, Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Przepisy, Wege  /  11 kwietnia 2021

Czekoladowe brownie z fasolą czerwoną

by Gosia
Czekoladowe brownie z fasolą czerwoną

Dla wszystkich miłośników czekoladowych smaków lekkie, soczyste w środku, mocno czekoladowe brownie z owocami.

Dodatek fasoli jest mało wyczuwalny dzięki obecności banana i porcji kakao. Taki przysmak idealnie nadaje dla małych dzieci- jest zdrowo i smacznie!

Dodatkowo taka wersja dania to dobra forma na wprowadzenie większej ilości warzyw strączkowych w diecie dziecka. Warto, aby dzieci wówczas wspólnie z Wami przygotowały ciasto. Ukrywanie czy przemycanie fasoli w cieście nie sprawi, że polubią czerwoną fasolę.

Składniki; puszka czerwonej fasoli, dojrzały banan, kilka sztuk daktyli namoczonych gorącą wodą lub 5 łyżek ksylitolu/ cukru, ew miodu. jajko, 2 łyżki kakao, proszek do pieczenia lub soda ok 1/2 łyżeczki. 30 g płatków owsianych lub innych płatków naturalnych glutenowych/bezglutenowych, 2 duże łyżki masła orzechowego 100%, dowolne owoce

Przygotowanie: Czerwoną fasole dokładnie płuczemy na sitku, daktyle wcześniej zalane wodą odsączamy dokładnie. Dodajemy pozostałe składniki (poza owocami). Dokładnie miksujemy.

Ciasto wylewamy do formy silikonowej lub muffinek. Na górę ciasta układamy owoce – u mnie maliny mrożone. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Smacznego 🙂

Nawigacja wpisu

Mazurek daktylowy
Jaglana szarlotka bez cukru- idealna dla całej rodziny

Related posts

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)
Bez jajek, Dla dzieci, Kolacja, Przepisy, Śniadania  /  15 kwietnia 2020
by Gosia

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka
Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Śniadania  /  10 maja 2019
by Gosia

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak
Bezglutenowe, Dla dzieci, dla niemowląt, Kolacja, Podwieczorek, Przepisy, Śniadania  /  1 czerwca 2020
by Gosia

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Małgorzata Talaga-Duma - Psychodietetyk Wrocław

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów na kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia. Kształtuję prawidłowe nawyki żywieniowe, prowadząc m.in. warsztaty edukacyjno-kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłobkach, dla dzieci, rodziców, personelu placówek.
Współpracuję z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, gdzie udzielam indywidualnych konsultacji i prowadzę szkolenia dla osób dorosłych.
Prowadzę warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Prowadzę również cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 2-4 latka i 5-7 lat.

Kategorie

  • Aktualności
  • Bez jajek
  • Bezglutenowe
  • Bezmleczne
  • Dla dzieci
  • dla niemowląt
  • DO POBRANIA
  • Edukacja
  • Kolacja
  • Obiady
  • OPINIE, KOMENTARZE
  • Podwieczorek
  • Przepisy
  • Śniadania
  • TERAPIA KARMIENIA
  • WARSZTATY, SZKOLENIA, WEBINARY
  • Wege

Ostatnie wpisy

  • Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
  • NA CZYM POLEGA WYBIÓRCZOŚĆ POKARMOWA…Jakie trudności z jedzeniem są dla rodziców największym wyzwaniem?
  • Kiedy zaczyna się jedzenie?
  • OPINIE RODZICÓW
  • BIAŁA BUŁKA I SPÓŁKA, czyli jak pomóc dziecku w poznawaniu nowych smaków. Webinar dla rodziców + nagranie

Polub mój profil na Facebooku

Facebook Pagelike Widget
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Jedzzglowa.pl 2019