Jedz z głową

Małgorzata Talaga-Duma Psychodietetyk

  • O mnie
  • Aktualności
  • Przepisy
    • Bezglutenowe
    • Dla dzieci
    • Bezmleczne
  • Psychodietetyka
  • Dla pacjentów
    • Konsultacje indywidualne
    • Warsztaty i szkolenia
    • Dla firm i instytucji
  • Współpraca
  • Kontakt
Aktualności  /  19 kwietnia 2020

Warsztat ON LINE dla rodziców; „RYZYKO NIEDOBORÓW W DIECIE MAŁEGO DZIECKA”

by Gosia
Warsztat ON LINE dla rodziców; „RYZYKO NIEDOBORÓW W DIECIE MAŁEGO DZIECKA”

Epidemia koronawirusa nagle wprowadziła zmiany do naszej codzienności. Radykalnie zmienił się tryb życia, a więc i codzienne zwyczaje żywieniowe.

Dzisiaj jako rodzice każdego dnia stajemy przed dylematem co ugotować , jak zadbać o zdrowie – odporność dziecka i co równie ważne jak zachęcić dzieci do jedzenia.
Szczególnie, gdy tej pory większość małych dzieci korzystała z żywienia zbiorowego, przygotowanie codziennych posiłków okazuje się większym wyzwaniem .

Tym razem w wersji ON LINE, w niższej cenie, zapraszam rodziców dzieci w wieku 1-3 i 4-6 na warsztat, który cieszył się sporym powodzeniem już przy wcześniejszych edycjach, więc w tej aktualnej sytuacji jestem przekonana, że będzie szczególnie pomocny!

” RYZYKO NIEDOBORÓW W DIECIE MAŁEGO DZIECKA”

to szkolenie stworzone z myślą o dzieciach, ich potrzebach oraz o rodzicach, którzy w największym stopniu odpowiadają za kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych u dzieci.

CO OTRZYMASZ W RAMACH SZKOLENIA? Cenne wskazówki, praktyczne porady a dla uczestników przygotowałam przykładowe przepisy na posiłki stworzone z myślą o najmłodszych !

OMAWIANE TEMATY;

– Małe dziecko – większe potrzeby, czyli Jak zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze w kolejnych latach
– Je za dużo czy za mało czyli ile to porcja?
– Dobre i złe połączenia w diecie małego dziecka, czyli jak prawidłowo komponować jadłospis
– Mamo jestem głodny….czyli co podać dziecku na śniadanie, obiad, kolacje
– Jedzenie bez nudy! Kreatywne posiłki w sam raz dla dziecka- PRZEPISY DLA UCZESTNIKÓW
– Czym różni się dieta dziecka od osoby dorosłej?
– Co zamiast mleka, glutenu czyli jak odpowiednio komponować posiłki na diecie eliminacyjnej
– Wapń, żelazo w diecie małego dziecka- źródła, zawartość a stopień przyswajania
– Co warto wiedzieć o żywieniu w żłobku i przedszkolu?

Zapraszam serdecznie !

TERMIN 02.05.2020 sobota , godzina 17:00-19:00
Spotkanie w wersji ON- LINE, na platformie Clickmeeting.
KOSZT; 25 zł

ZAPISY DO 30.04 . 2020
na profilu Jedzzglowa.pl
pod nr telefonu 692 873 506
lub pod adresem malgorzata.duma@jedzzglowa.pl

Po otrzymaniu zgłoszenia prześlę informacje dot płatności i link do spotkania.

Po spotkaniu uczestnicy otrzymają praktyczne materiały dot. komponowania posiłków oraz przepisy na posiłki rodzinne.

Spotkanie odbędzie się przy zebraniu grupy minimum 10 osób.

Nazywam się Malgorzata Talaga-Duma, prowadzę na FB profil Jedzzglowa.pl Na co dzień specjalizuję się w żywieniu głównie dzieci (Psychodietetyk, Edukator Żywieniowy), współpracuję ze żłobkami, przedszkolami, szkołami w zakresie prawidłowego odżywiania,psychologii jedzenia, układam i analizuję jadłospisy w placówkach na terenie całej Polski. Prowadzę konsultację indywidualne (stacjonarne, on line lub wizyty domowe) Współpracuję m.in z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, jestem wykładowcą na kierunku „Psychodietetyka” w WSB w Opolu oraz WSKZ we Wrocławiu, współpracuje z Wrocławskim Centrum Zdrowia, prowadząc konsultacje dla rodzin dzieci z nadwagą i otyłością
Prywatnie jestem mamą 5 latka.

Zapraszam serdecznie !

Nawigacja wpisu

PROZIAKI czyli smaczne bułeczki prosto z patelni
Gdy przedszkolak nie chce jeść- szkolenie dla nauczycieli, ON – LINE

Related posts

Niejadek w drodze do przedszkola….+ bezpłatny kwestionariusz dot. trudności w jedzeniu
Aktualności, DO POBRANIA, Edukacja  /  27 listopada 2022
by Gosia

Niejadek w drodze do przedszkola….+ bezpłatny kwestionariusz dot. trudności w jedzeniu

Z wizytą u terapeuty karmienia, psychodietetyka dziecięcego… czyli jak skutecznie wspierać naukę jedzenia u niejadka
Aktualności, Edukacja  /  6 sierpnia 2022
by Gosia

Z wizytą u terapeuty karmienia, psychodietetyka dziecięcego… czyli jak skutecznie wspierać naukę jedzenia u niejadka

Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
Aktualności, Edukacja  /  28 grudnia 2024
by Gosia

Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Małgorzata Talaga-Duma - Psychodietetyk Wrocław

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów na kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia. Kształtuję prawidłowe nawyki żywieniowe, prowadząc m.in. warsztaty edukacyjno-kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłobkach, dla dzieci, rodziców, personelu placówek.
Współpracuję z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, gdzie udzielam indywidualnych konsultacji i prowadzę szkolenia dla osób dorosłych.
Prowadzę warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Prowadzę również cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 2-4 latka i 5-7 lat.

Kategorie

  • Aktualności
  • Bez jajek
  • Bezglutenowe
  • Bezmleczne
  • Dla dzieci
  • dla niemowląt
  • DO POBRANIA
  • Edukacja
  • Kolacja
  • Obiady
  • OPINIE, KOMENTARZE
  • Podwieczorek
  • Przepisy
  • Śniadania
  • TERAPIA KARMIENIA
  • WARSZTATY, SZKOLENIA, WEBINARY
  • Wege

Ostatnie wpisy

  • Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
  • NA CZYM POLEGA WYBIÓRCZOŚĆ POKARMOWA…Jakie trudności z jedzeniem są dla rodziców największym wyzwaniem?
  • Kiedy zaczyna się jedzenie?
  • OPINIE RODZICÓW
  • BIAŁA BUŁKA I SPÓŁKA, czyli jak pomóc dziecku w poznawaniu nowych smaków. Webinar dla rodziców + nagranie

Polub mój profil na Facebooku

Facebook Pagelike Widget
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Jedzzglowa.pl 2019