Jedz z głową

Małgorzata Talaga-Duma Psychodietetyk

  • O mnie
  • Aktualności
  • Przepisy
    • Bezglutenowe
    • Dla dzieci
    • Bezmleczne
  • Psychodietetyka
  • Dla pacjentów
    • Konsultacje indywidualne
    • Warsztaty i szkolenia
    • Dla firm i instytucji
  • Współpraca
  • Kontakt
Bez jajek, Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Przepisy, Śniadania, Wege  /  26 maja 2019

Truskawkowe praliny

by Gosia
Truskawkowe praliny

OWSIANKA NIE MUSI BYĆ NUDNA!

W takiej wersji świetnie się sprawdzi również jako przykład śniadania „na wynos ” lub zdrowych słodyczy

Zapraszam na odżywcze, sycące, bogate w witaminy, błonnik OWSIANO-TRUSKAWKOWE KULKI ŚNIADANIOWE 

Składniki; 
– świeże owoce (maliny lub truskawki) około 1 szklanki
– żurawina, morela lub inne owoce suszone ok 1/2-1 szklanki. 
Można wcześniej zalać połowę porcji owoców suszonych gorącą wodą, odsączyć przed wykorzystaniem.

– płatki owsiane (lub miks innych płatków, dajemy to co mamy lub możemy – dieta bezglutenowa, ilość płatków- odpowiednia do otrzymanej konsystencji. Powinna wyjść gęsta masa, z której zrobimy kuleczki.

– ew. dodatki (siemię lniane, pestki dyni, słonecznika, sezam, mak, wiórki kokosowe…dajemy, to co lubimy:) 

– miód; kilka łyżek, aby zlepić masę

Przygotowanie; 
owoce ucieramy, dodajemy pozostałe składniki. Płatki stopniowo wsypujemy do czasu, aż uzyskamy gęstą masę,z której lepimy małe kuleczki. 
Dajemy do lodówki lub spożywamy od razu. 

Obraz może zawierać: jedzenie

Nawigacja wpisu

Kasza manna w nowej odsłonie czyli zdrowe śniadanie dla maluszka
Pieczona cieciorka- przepis na zdrową i smaczną przekąskę do chrupania

Related posts

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)
Bez jajek, Dla dzieci, Kolacja, Przepisy, Śniadania  /  15 kwietnia 2020
by Gosia

Ulubiony wypiek całej rodziny ! szybki, zdrowy i baaardzo smaczny :)

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka
Bezmleczne, Dla dzieci, Podwieczorek, Śniadania  /  10 maja 2019
by Gosia

Chlebek bananowy- idealny dla małego dziecka

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak
Bezglutenowe, Dla dzieci, dla niemowląt, Kolacja, Podwieczorek, Przepisy, Śniadania  /  1 czerwca 2020
by Gosia

Bułeczki twarogowe – ulubiony dziecięcy przysmak

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Małgorzata Talaga-Duma - Psychodietetyk Wrocław

Małgorzata Talaga-Duma; absolwentka studiów na kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej we Wrocławiu, z dodatkowymi kursami z zakresu żywienia. Kształtuję prawidłowe nawyki żywieniowe, prowadząc m.in. warsztaty edukacyjno-kulinarne w placówkach przedszkolnych, szkolnych i w żłobkach, dla dzieci, rodziców, personelu placówek.
Współpracuję z Instytutem Psychodietetyki we Wrocławiu, gdzie udzielam indywidualnych konsultacji i prowadzę szkolenia dla osób dorosłych.
Prowadzę warsztaty żywieniowe dla dzieci w ramach ogólnopolskiego projektu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy, pod kierownictwem m.in. Instytutu Matki i Dziecka. Prowadzę również cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 2-4 latka i 5-7 lat.

Kategorie

  • Aktualności
  • Bez jajek
  • Bezglutenowe
  • Bezmleczne
  • Dla dzieci
  • dla niemowląt
  • DO POBRANIA
  • Edukacja
  • Kolacja
  • Obiady
  • OPINIE, KOMENTARZE
  • Podwieczorek
  • Przepisy
  • Śniadania
  • TERAPIA KARMIENIA
  • WARSZTATY, SZKOLENIA, WEBINARY
  • Wege

Ostatnie wpisy

  • Czym kierujesz się, planując posiłek dla dziecka?
  • NA CZYM POLEGA WYBIÓRCZOŚĆ POKARMOWA…Jakie trudności z jedzeniem są dla rodziców największym wyzwaniem?
  • Kiedy zaczyna się jedzenie?
  • OPINIE RODZICÓW
  • BIAŁA BUŁKA I SPÓŁKA, czyli jak pomóc dziecku w poznawaniu nowych smaków. Webinar dla rodziców + nagranie

Polub mój profil na Facebooku

Facebook Pagelike Widget
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Jedzzglowa.pl 2019