Wyjątkowo smaczny, zdrowy i bardzo prosty do zrobienia !
Smaczny dodatek na śniadanie lub do kawy
Bez cukru, tłuszczu i mleka !
Składniki
3 dojrzałe banany, 200 g mąki ( u mnie orkiszowa), 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka cynamonu
Przygotowanie; wszystkie składniki mieszamy i gotowe !!!!
Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Do bezpośredniego spożywania zdecydowanie warto wybierać banany bardziej zielone z uwagi na obecność INULINY…cenny składnik, który pozytywnie wpływa na utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach i tym samym wzmacnia odporność.

Masakra, chlebek totalnie opadł i się nie udał. Robiłam wszystko tak jak podane to jest w przepisie .
Mi tez opadl, mysle ze 30 minut to za malo i dla tego opadl
[…] https://jedzzglowa.pl/przepisy/bezmleczne/chlebek-bananowy-idealny-dla-malego-dziecka/ […]
U mnie niestety zakalec 💔
Hej. Zamiast proszku do pieczenia dałam 1/3 łyżeczki sody. Chlebek w smaku bardzo dobry, piekłam trochę dłużej, ładnie wyrósł, ale od spodu lekki zakalec. Może jeszcze dłużej piec…
U mnie niestety również zakalec.
U mnie niestety również zakalec. I to całkowity.