Domowa Nutella Crunchy

 

bez wyrzut贸w sumienia si臋gam po domowy, s艂odki ale zdrowy kremu czekoladowo-orzechowy z CZERWONEJ FASOLI聽

Bezglutenowy, bezmleczny, idealny na diecie eliminacyjnej i dla wegan.

Taki deser jest 艣wietnym rozwi膮zaniem na podwieczorek r贸wnie偶 dla naszych pociech. Nie musimy im przecie偶 odmawia膰 s艂odko艣ci, je艣li tylko podamy zdrow膮 wersj臋 ulubionych smako艂yk贸w.

W takiej nutelli dostarczamy cenne 藕r贸d艂o bia艂ka ro艣linnego, magnez, 偶elazo, nienasycone kwasy t艂uszczowe i wiele innych sk艂adnik贸w od偶ywczych, niezb臋dnych w naszej diecie.

Co wa偶ne, zrobienie takiego kremu zajmuje zaledwie kilka minut! W艂膮cz blender i gotowe !

Pami臋tacie m贸j ostatni przepis na pe艂noziarniste bu艂eczki ?聽
tym razem u nas w po艂膮czeniu ze zdrow膮, domow膮 nutell膮. Polecam r贸wnie偶 wykorzysta膰 krem jako polew臋 do ciasta, czy przek艂adanych wafli. Po sch艂odzeniu w lod贸wce krem staje si臋 bardziej g臋sty.

DOMOWA NUTELLA CRUNCHY聽

SK艁ADNIKI

szklanka ugotowanej, czerwonej fasoli lub z puszki, ok 2-3 艂y偶eczki gorzkiego kakao, 2-3 艂y偶ki miodu lub musu z daktyli (wcze艣niej namoczonych), 2- 3 gar艣cie orzech贸w w艂oskich, laskowych lub innych. Mo偶na r贸wnie偶 wykorzysta膰 mas艂o orzechowe 100 % (polecam sprawdzone mas艂a z聽Primavika), zw艂aszcza gdy zal臋zy nam na bardziej g臋stej konsystencji.
Mo偶na te偶 doda膰 kilka 艂y偶ek mleka ro艣linnego w zale偶no艣ci od konsystencji jak膮 chcemy uzyska膰.

Ilo艣膰 kakao, miodu warto dodawa膰 stopniowo, w zale偶no艣ci od tego czy lubimy mniej lub bardziej s艂odki smak.

PRZYGOTOWANIE

Fasol臋, mi贸d, kakao miksuj臋. Dodaj臋 orzechy (warto na noc namoczy膰) i/lub mas艂o orzechowe.
Miksuj臋 lekko, tak aby zostawi膰 drobne kawa艂ki orzech贸w, czy krem w stylu 鈥瀋runchy鈥.



Mo偶liwo艣膰 komentowania jest wy艂膮czona.