Domowy serek homogenizowany

Przepis łączący zdrowie i smak….

Na ostatnich warsztatach kulinarnych Mali Kucharze przygotowali pyszny DOMOWY SEREK HOMOGENIZOWANY o smaku truskawkowym.

Zapachniało wiosną 🙂

Składniki;
250g sera białego półtłustego, jogurt naturalny- najlepiej gęsty ( u mnie bacoma), 2-3 łyżeczki ksylitolu lub miodu + mrożone truskawki
Można też do truskawek dodać suszoną żurawiną i wtedy dodać mniej substancji słodzącej

Przygotowanie;
miksuje ser biały z jogurtem. Ilość jogurtu zależy od tego na ile mokry był ser. Zaczynamy od kilku łyżek. Dodajemy ksylitolu lub miodu, wybrane owoce. W zależności od uzyskanej konsystencji można dodać więcej jogurtu.

Serek świetnie sprawdza się do kanapek, jako nadzienie do naleśników, na słodko do deserów.

A jaki jest Wasz ulubiony serek homogenizowany? bananowy?z czekoladą i rodzynkami? z kiwi i orzechami? 🙂